Продължаване на лечението при друг ортодонт – какво трябва да знаем?

Ако всичко на този свят е перфектно, то изборът ви на ортодонт ще остане в сила за цялото продължение на лечението, което е няколко години. Все пак не забравяйте, че сте подписали и договор, според който вече сте обвързани и финансово със съответния специалист.

Понякога обаче животът ни предлага различни изненади, а например преместването в нов град или държава неминуемо може да наложи и ангажирането на нов ортодонт. Какво трябва да знаете?

Обикновено не съществува такова нещо като отстъпка за нови пациенти, които вече са стартирали лечението си при друг ортодонт. Всъщност подобна ситуация често дори усложнява положението за вашия нов лекар, защото различните ортодонти имат различни подходи. А когато някой друг е стартирал съответно лечение, завършването му може да се окаже дори по-трудно.

Related Post

За да сте сигурни, че вашият нов ортодонт ще “поеме щафетата” от правилното място, сдобийте се с пълна информация за лечението си от стария ви такъв. Ако вашият предишен ортодонт е действал професионално, извършваните от него манипулации би трябвало да бъдат надлежно регистрирани и записани.

Възможно е продължаването на лечение при нов специалист да ви струва по-малко от обичайната пълна сума, но не разчитайте изцяло на това. Не е изключено да ви се наложи отново да заплатите пълната цена за лечение, поради което трябва да бъдете подготвени финансово.

Вижте също