Повече консултации за по-добър избор на ортодонт

Консултацията с ортодонт е важен момент при началото на всяко лечение. Обикновено ортодонтите осъществяват безплатни консултации, поради което не бива да се притеснявате да търсите точно толкова, колкото ви е нужно.

Ако определен ортодонт не ви допада или има казус, който искате да обсъдите и с друг специалист – не се притеснявайте да го направите. Това е отлична идея особено в случаите, когато даден ортодонт препоръчва ваденето на зъби или пък случаят ви спада към графа “сложни”. Често се препоръчва да отидете на поне две или три консултации при различни специалисти, преди да започнете процеса на лечение.

Related Post

Не бива да забравяте, че съществуват различни начини позицията на вашите зъби да бъде коригирана, като всеки ортодонт залага на собствен подход. Обикновено не съществува един-единствен “правилен” начин, поради което е добра идея да чуете различните мнения и да решите, кое предложение ви устройва най-много. Включително и от финансов аспект, защото в различните кабинети ви очакват и различни цени. Важно е обаче да не забравяте, че в никакъв случай не бива да правите компромис с качеството на лечението.

По време на консултация, ортодонтът срещу вас ще погледне зъбите и устата ви, след което би трябвало да може да ви даде първоначална оценка и план за действие. Би трябвало да разберете какъв тип брекети е нужно да бъдат поставени, колко време ще продължи лечението и приблизително каква сума би ви струвало лечението.

Вижте също