Не всички типове брекети са подходящи за вас

Инвизалайн

Сигурно сте чували за инвизалайн – технологията за прозрачни шини, които по-трудно се забелязват и по-лесно се почистват. Мнозина възрастни отиват в кабинета на ортодонта с надеждата, че ще получат именно инвизалайн. Само процент от тях обаче са подходящи за подобен тип лечение.

Причината се крие в това, че за някои типове лечение традиционните брекети са по-подходящи, отколкото технологията на инвизалайн. Вслушайте се в съвета на своя ортодонт, ако той ви довери, че не може да ви лекува с инвизилайн или друг тип подобна “по-козметична” технология. Ако пък наистина настоявате именно за подобен тип лечение, поискайте да ви бъде обяснено, защо този метод не е подходящ за вашия случай. Никога не забравяйте, че мнението на ортодонта е по-важно от вашето собствено.

Related Post

Трябва и да знаете, че компаниите, които произвеждат брекети в днешно време, отделят голяма част от бюджетите си за реклама и маркетинг на своите продукти. Всеки добър ортодонт ще ви каже истината – не брекетите правят разлика, а техниката и опита на ортодонта, който ги поставя. Разбира се – някои от новите модели брекети имат своите предимства – например могат да бъдат по-малки и да се забелязват по-трудно, но това не ги прави задължително по-добри от останалите.

Важно е да имате предвид и следното: ортодонтите се нуждаят от специално обучение, за да поставят някои определени типове брекети. Това например важи за брекетите, които се поставят зад зъбите. Ако вашият ортодонт не разполага с обучение за специфичен тип модели, то по-добре потърсете по-квалифициран такъв.

Вижте също