Детето се срамува от брекетите си – Как да му помогнем?

Обикновено брекети се поставят на деца в училищна възраст, когато зъбите вече са сменени и се налага корекция. Децата са склонни да се подиграват на различните и по-чувствителните деца се срамуват.

Ето с какво можете да помогнете да детето си да преодолее, това неудобство:

Първо му помогнете да осъзнае, че носенето на брекети ще подобри зъбите му и то ще се чувства добре от това. Както в момента има деца, които се подиграват заради брекетите, така може да се намерят и такива да се присмиват на несъвършенствата на зъбите му. Освен това, колкото повече се отлага тази корекция, толкова по-трудна ще е с увеличаване на възрастта.

След това му дайте възможност да избере брекети по негов вкус, като цвят и декорация. Така брекетите ще се превърнат в атрактивен и моден аксесоар, за който дори може да му завиждат.

Разкажете му приказката за “Грозното патенце”, как се превръща в красив лебед.

Намерете в мрежата снимки на известни личности, които с гордост носят брекети.

Покажете му и статии, за хора, предимно тинейджъри, които без да имат нужда, носят фалшиви брекети, просто като аксесоар.

Предложете на детето, вместо срамежливо да крие брекетите си, да ги афишира. Децата се закачат с тези, които се засягат. Ако виждат, че обекта на подигравки не само не му пука, но и се гордее, те ще спрат да го нападат. Например може да изработите сами или да поръчате тениска с текст или изображение, в което по оригинален начин присъства идеята за брекети. Оригиналния маникюр също е много актуален, така че девойката може да си направи маникюр “Брекети”. На гривна брекети или друго необичайно бижу, може дори да завиждат.

За децата, които харесват хумора, може да потърсите забавни вицове и картинки по тази тема. Така на смущаващия проблем, ще бъде погледнат по свежо.

Related Post

Забавни снимки на животни с брекети, сигурно ще разсмеят някои деца.

Няколко смешки от зъболекарския кабинет:

-Защо дървото не ходи на зъболекар?
– За да не му извадят корена.

– Защо царя ходи на зъболекар?
– За да му сложат корона.

– Как ходиш с тези брекети?
– На мен ще ми ги махнат скоро, но ти ще си ходиш с тази физиономия вечно.

– Каква музика слушаш с брекети?
– Хеви метъл

Насърчете детето да се включи във форуми и дискусии, в които други деца обсъждат проблема и споделят идеи.

Източник на снимките: https://www.pinterest.com/alanmarcus/funny-ortho-pictures/

Вижте също