Внимавайте за алергии

Алергиите са проблем, който може да възникне при поставянето на брекети. Някои хора са алергични към никел, който се съдържа в някои модели. Други пациенти пък изпитват непоносимост към латекс, който също може да бъде използван от техния ортодонт. Напоследък се забелязва и изразена непоносимост към пластиките, които също влизат в употреба при лечение.

Ако знаете, че имате някакъв вид алергия или чувствителност към някакво вещество, обезателно трябва да уведомите своя ортодонт. Винаги има възможност да се използват алтернативни продукти, които няма да ви създадат проблеми. Не забравяйте и друго – дори и досега да сте нямали алергични реакции към дадено вещество, такива могат да се появят по всяко време.

Related Post

Ако пък усетите, че поставените ви брекети ви причиняват повече афти от обикновено, или пък развиете симптоми на затруднено дишане, обриви или подуване, също уведомете ортодонта си. В случай, че усетите подуване на гърлото си или че изпитвате очевидна алергична реакция, незабавно се насочете към най-близката болница. Не се колебайте и да повикате Бърза помощ, ако усетите, че имате затруднено дишане. Не приемайте подобни симптоми лековато. Тежка алергична реакция може да ви убие за минути.

Вижте също