Брекети – съвети към родителите

Ежедневното носене на брекети може да бъде истинско мъчение за децата в ранна и тийнейджърска възраст. Не по-лесно обаче е и за родителите, които също носят сериозна отговорност за успешно проведеното лечение. Предлагаме на вашето внимание няколко съвета, които могат да ви помогнат в ролята на родители в приключението, наречено “ортодонтно лечение”.

Развийте добри отношения с вашия ортодонт

Ортодонтното лечение е дълъг и сложен процес, който не се изчерпва единствено с поставянето на брекети. Дори и след това, често ще ви се наложи да продължите да посещавате своя ортодонт, който е длъжен да следи хода на лечението и да осъществява съответните корекции. За да се чувства и вашето дете добре в кабинета на ортодонта, създайте добра атмосфера и позитивни отношения с вашия лекар, които да допринесат за общия комфорт по време на редовните посещения.

Помагайте на детето си, но бъдете деликатни

Related Post

Нека си го кажем направо – децата не са най-отговорните хора на света. Напълно възможно е вашето момче или момиче да проявява известна небрежност по отношение на грижата към своите брекети, като тук идва и вашата роля – да му напомняте да ги почиства правилно, да избягва определен тип храни и т.н. Не бъдете обаче твърде властни или груби в комуникацията си, за да не създадете негативно отношение у него към собственото му лечение.

Винаги следете дали детето ви разполага с всичко нужно

Успешното ортодонтно лечение изисква определени аксесоари – правилни четки, подходящи пасти, вода за уста и други, които вашият ортодонт ще ви посъветва да използвате. Следете редовно дали вашето дете има всичко нужно и не забравяйте, че това е най-вече ваша отговорност.

За по-добро почистване на зъбите използвайте:

Вижте също