Брекети – липса на комфорт през първите дни

Ако причината да отлагате поставянето на брекети е именно в страха от неудобството да имаш чуждо тяло в устата – прочетете тези няколко съвета, които ще променят мнението ви.

1. Да! Не е лъжа, че като ви се поставят брекети ще изпитвате ужасно чувство на дискомфорт. Те стягат зъбите, те изтръпват и дори изпитвате болка, която няма как да отстраните.

2. Този дискомфорт е само няколко дни! Не се плашете, след това дори няма да усещате новата екстра в устата си.

3. На всяко “пристягане” на дъгите се повтаря усещането за дискомфорт, тъй като зъбите отново биват натискани, което води до първоначалното усещане за изтръпване и болка.

“Трай бабо за хубост!” Всичко това ще го издържите и след това ще се радвате на красивата си усмивка. Затова приемете това предизвикателство. Струва си.

Вероятно вече се чудите как ще се храните с брекети?

Не се притеснявайте. Въпреки съветите, които ще получите да внимавате как дъвчите, постепенно ще разберете, че брекетите са много добре залепени за зъбите ви.

Related Post

Естествено не трябва да се прекалява. Ето и няколко съвета за храненето с брекети, особено в периода след поставянето им.

– първите дни яжте храна, която не се налага да дъвчите, тъй като реално няма да можете.  Пюрета и супички. Освен тях – царят на полезната и пълна с витамини, минерали и лесно усвояема храна – шейкът. В блендера поставяте всичко, което се сетите и просто го изпивате без да дъвчете – по този начин няма да лишите тялото си от храна.  Вероятно повечето си мислят, че едва ли не трябва да слагат пържоли в него и да ги изпиват. Не, няма да се това предвид. Говорим за приятни на вкус “смути” шейкове, които може да си направите. Сладки или солени.

– не се опитвайте да “ръфате” от ябълки, месо (пържоли), хляб или друга храна, която може да ви “откърти” брекетите. Нарязвайте на дребни хапни и дъвчете внимателно, без да бързате.

– забравете за дъвките

– след хранене винаги ще остава храна – преди да измиете зъбите си с четка е добре да промиете с вода няколко пъти устата си.

Вижте също