Брекетите – преди и сега

Много хора, които са преживявали лечение с брекети в миналото, все още имат до голяма степен несправедливо мнение към ортодонството в днешно време. И това донякъде е разбираемо – преди години лечението с брекети не е било особено изпипиано по отношение на естетическата част, а хората, решили да заложат на подобен вид интервенция, не са изглеждали особено добре, когато се усмихват.

Трябва обаче да се отбележи, че в днешно време ситуацията е съвсем различна. Да – трудно можем да заявим, че носенето на брекети се е превърнало в нещо приятно, но днес ортодонтското лечение ни предлага такива, които са далеч по-незабележими, по-малко болезнени и много по-ефективни, спрямо моделите в миналото.

Related Post

В днешно време вече можете да носите буквално прозрачни или почти незабележими брекети, а дори и традиционните метални такива са далеч по-малки, отколкото преди години. Всяко наместване и коригиране на брекетите пък минава по осезаемо по-безболезнен начин, а самите зъби реагират на интервенцията по-бързо.

Не бива да се забравя и развитието на компютърните технологии в областта на ортодонството, което ни осигурява наличието на “умни” брекети, които движат по-бързо зъбите и действат по-ефективно.

Вижте също